Skriv ut
Lägg till som bokmärke
Erbjudanden
Industriservice

Industriservice

 

EL&DRIFTTEKNIK har kunder inom stål-läkemedel- betong- såg- verkstadsindustrin, grustag, asfaltsverk, värmeverk, lantbruk och viss mån privatpersoner. På plats ute hos våra kunder arbetar vi med el-installationer service underhåll och mekaniska reparationer.

 

 

Referensuppdrag: SKRAPSPEL

 

Skrapspel Skrapspel Skrapspel

 

EL&DRIFTTEKNIK fick i uppdrag att konvertera ett skrapspel som skopar upp grus ur en konstgjord sjö på ett stort grustag i Bro från diseldrift till eldrift. Anledningen var att miljökraven hade skärpts och dieselmotorn var i dåligt skick.

 

EL&DRIFTTEKNIK utförde komplett el och transmissionsinstallation från transformator till färdig drift med elmotor 250 kw och frekvensomformare från ABB växel ifrån Benzler.

 

 

SPM-mätningar

 

SPM

 

Vi utför även konditions- och vibrationsmätningar av lager (sk. SPM-mätningar), balansering och laseruppriktning ute hos kúnd. SPM står för "Shock Puls Method" och innebär att man mäter signaler från kullager för att få fram t.ex. en maskins kondition och därmed dess underhållsbehov m.m. Efter genomförda mätningar kan vi därmed ge exakt det underhåll som behövs. Bilden ovan är publicerad med tillstånd från SPM Instrument AB den 2019-01-07. Läs mer om SPM på Wikipedia här.